Uitgelicht week 25: Ferander Bamboefiets

Ferander Comfort N7 Dames

  • Uniek handgemaakt Bamboeframe
  • Schwalbe Road Cruiser 42-622 banden
  • Selle Royal Gel Zadel
  • Shimano Nexus 7-speed
  • Geen verende voorvork en stijf frame

Prijzen bekijken

Ferander Bamboefiets
ANWB: top 10 leukste Nederlandse stadsfietsen

Verschenen in de ANWB Kampioen juni 2018 editie: de Ferander Bamboefiets. Deze stadsfiets heeft een uitgesproken uiterlijk doordat deze van Bamboe is gemaakt. Uit de test van de ANWB blijkt dat de bamboefiets sterker én lichter is dan staal. Ook is deze fiets schokdempend, dankzij de absorberende werking van bamboe.

Het verhaal achter de Bamboefietsen

Ferdinand heeft altijd al iets gehad met Afrika. Toen hij in 2015 het kind ontmoette dat hij al jaren sponsorde, kwam hij op een idee. Meer doen dan alleen geld geven vanuit Nederland. Meer werkgelegenheid creëren door producten uit Afrika te importeren naar Nederland. En zo richtte Ferdinand, samen met zijn vriend Jaap, Ferander op met als motto: ‘Trade is better than aid’.

“Wij willen de wereld veranderen en we beginnen bij je fiets. Bewust fietsen op een unieke fiets met een goed verhaal, dat doe je met een originele Ferander. Een goed verhaal omdat jongeren in Ghana een toekomst hebben dankzij jouw Ferander.”

Impact, eerlijk en puur. Dat zijn de drie sleutelwoorden waar Ferander op bouwt. Impact: door de aankoop van een Bamboefiets hebben jongeren in Ghana meer kans en heeft de familie een mooie toekomst. Eerlijk: Ferander vindt het normaal dat iedereen een eerlijke vergoeding krijgt. Dit zie je terug in het bedrijf, maar ook buiten het bedrijf. Puur: Ferander kiest voor een uniek en puur materiaal: Bamboe.

Ferander Comfort N7 Dames

Merk Ferander
Frametype Dames
Collectiejaar 2018
Type fiets Stadsfietsen
Gewicht 14 kilogram
Banden Schwalbe Road Cruiser 42-622
Verlichting B&M Led verlichting B20 Lux
Ketting Shimano HG53
Versnellingen 7
Type naaf Shimano Nexus 7
Framemateriaal Bamboe
//i.ytimg.com/vi/UHEULkYvrJA/hqdefault.jpg
)" class="et_pb_video_overlay">
//i.ytimg.com/vi/c22DuvF_olY/hqdefault.jpg
)" class="et_pb_video_overlay">
//i.ytimg.com/vi/Kojd889L8lY/hqdefault.jpg
)" class="et_pb_video_overlay">

Verzeker de Ferander Bamboefiets

Verzeker de Ferander Bamboefiets vanaf € 2,35 per maand met de ANWB fietsverzekering!

Meer informatie

Ferander Krachtpatser N8 Heren
De elektrische fiets van Ferander

De e-bike wordt niet voor niks ‘de krachtpatser’ genoemd. Door het robuuste bamboeframe is deze e-bike oersterk, maar vederlicht (20 kg). Dankzij de Shimano Steps E6000 en het lichte frame heeft de Ferander Krachtpatser een actieradius van ongeveer 120 km.

Het bamboeframe is met de hand gemaakt in Ghana. Draag jij ook je steentje bij?

Ferander Krachtpatser N8 Heren

Ferander Bamboeframe
Waarom is bamboe perfect om fietsen van te maken?

Je ziet het niet snel in het verkeer, een fiets met een bamboeframe. En dat is eigenlijk gek, want bamboe is meer schokbestendig dan staal en net zo sterk. De productie van een bamboeframe stoot minder Co2 uit dan de productie van staal en aluminium. Het is dus een flinke besparing op de milieubelasting.

Verder is bamboe zeer licht materiaal om een fiets van te maken. Het gewicht van de Ferander bamboefietsen ligt tussen de 17 en 23 kilogram. Handig voor mensen die hun fiets naar binnen moeten dragen. Tot slot: met de bamboefietsen van Ferander geef je niet alleen jezelf kleur, maar ook de wereld om je heen.

Alle Ferander modellen

Reacties op de Ferander Bamboefiets

Benieuwd naar alle Ferander modellen?

Wij zetten alle modellen voor jou een rij!