Testrapport: QWIC Premium MN7 – Fietsvergelijkers

Testrapport week 35: QWIC Premium MN7

  • 7,8 score in de ANWB e-bike test 2018
  • Actieradius tot 230 km
  • 5 ondersteuningsstanden
  • Krachtige ondersteuning, ook heuvelopwaarts
  • Geen afneembaar display

Prijzen bekijken

QWIC Premium MN7
7,8 in de e-bike test 2018 van de ANWB

In de jaarlijkste e-bike test van de ANWB is de QWIC Premium MN7 op een eindscore van 7,8 gekomen. De constructie, comfort en remmen scoorden hoger dan een 8! Het testpanel is vooral te spreken over de krachtige ondersteuning, ook heuvelopwaarts. Ook de stevige constructie van het frame en de geruisloze motor scoorde een dikke voldoende. Eén van de minpunten was dat het display niet afneembaar is.

QWIC Premium MN7
Veel meer dan alleen trapondersteuning

E-bikes moeten in de eerste plaats de rijervaring prettiger maken. De QWIC Premium MN7 is dan ook een model dat hier in alle opzichten aan voldoet. Dat gaat immers veel verder dan de trap ondersteuning alleen. Het gaat ook om de mate waarin de fiets comfortabel genoemd kan worden. Juist dat kenmerk is bij deze e-bike zeer sterk ontwikkeld. Dit komt onder andere door een aantal belangrijke pluspunten, zoals de middenmotor, de hydraulische velgremmen en vooral ook de beperkte mate waarin onderhoud aan de fiets gedaan moet worden. Dit maakt het een keuze die voor iedere fietser aantrekkelijk kan zijn.

 

Merk Qwic
Frametype Dames/Heren
Collectiejaar 2018
Type fiets Elektrische fietsen
Motortechnologie Bafang
Motorpositie Midden
Versnellingen 7
Type naaf Shimano Nexus 7
Framemateriaal Aluminium

Verzeker de QWIC Premium MN7

Verzeker de QWIC Premium MN7 vanaf € 2,35 per maand met de ANWB E-bikeverzekering!

Meer informatie

QWIC Premium MN7
Weinig onderhoud

Het allerbelangrijkste voordeel van de QWIC Premium MN7 is de beperkte mate waarin er onderhoud aan de fiets gedaan moet worden. Dat komt bijvoorbeeld door de gesloten kettingkast. Daardoor is de kans dat juist op deze plek vuil ophoopt een flink stuk kleiner. Voordeel daarbij is ook dat de e-bike is uitgevoerd met een middenmotor. Ook deze is daardoor dus goed beschermd. Een fiets moet namelijk onder alle omstandigheden goed kunnen werken. Zonder dat daarbij te vaak gesleuteld moet worden aan de onderdelen om deze van goede kwaliteit te kunnen houden. Alleen al om die reden is deze fiets een topkeuze.

Vergelijk hier alle winkels en prijzen van de Qwic MN7 modellen:

Qwic MN7 modellen

QWIC Premium MN7
Hydraulische velgremmen

Het verkeer wordt ook steeds drukker. Een e-bike zoals de QWIC Premium MN7 mag dan het fietsen iets vergemakkelijken onder moeilijke omstandigheden, de fiets vraagt ook meer vaardigheden en beheersing. In dat opzicht zijn de hydraulische velgremmen dan ook een uitkomst. Deze zorgen ervoor dat er op een directe manier geremd wordt, waardoor snel en stevig tot stilstand gekomen kan worden. Omdat de fiets ook zeer geschikt wordt geacht voor stadsverkeer is een kortere remweg met dank aan deze remmen een belangrijk voordeel. Daardoor kan zonder zorg de trapondersteuning in elke situatie veilig gebruikt worden op de openbare weg.

Reacties op de QWIC Premium MN7

De laagste prijs voor de QWIC Premium MN7?

Wij zetten voor jou alle aanbieders en hun prijzen op een rij!