Transportfietsen

Robuust, praktisch en stijlvol

Frametype

Populaire merken

Gazelle PUUR_NL

Transportfietsen: zo Hollands als het maar kan. Het kan dus ook niet anders dat je bij ’s lands bekendste fietsmerk een groot assortiment transportfietsen kunt vinden.

Cortina Common N7

Winnaar Eurobike Award 2018

De Cortina Common heeft in juli 2018 de Eurobike award gewonnen. De jury was zeer te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere transportfietsen. Ook het fraaie frame en het bijzondere AVS-kliksysteem scoorden goed!

Transportfiets Dames

Bimas A-3.3 Dames

Prijzen gevonden v.a.

559,-

Bekijk prijzen
Altec Urban Dames

Prijzen gevonden v.a.

309,-

Bekijk prijzen
Altec Nostalgia Dames

Prijzen gevonden v.a.

259,-

Bekijk prijzen

> Bekijk alle dames transportfietsen

Transportfiets kopen

De transportfiets is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De bekende kenmerken van een transportfiets zijn de voordrager waar je veel bagage kwijt kunt. Dankzij de dubbele standaard en stuurblokkering blijft de fiets altijd stabiel. Ook kun je een transportfiets herkennen aan de stoere brede banden, de robuuste uitstraling en het strakke design. Elk bekende merk heeft meerdere varianten in het (online) assortiment voor zowel dames als heren. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Batavus, Sparta, Gazelle en Cortina. Ieder jaar produceren ze weer een nieuw model. Maar de vraag blijft natuurlijk: welke transportfiets moet ik kiezen?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een transportfiets?

Type en aantal versnellingen

Om te beginnen is het goed om te weten dat een transportfiets zonder versnellingen minder snel stuk gaat. Als je toch versnellingen kiest, dan is het meest gangbare een transportfiets met 3 of 8 versnellingen. Vaak hebben we het dan over een nexus 3, 7 of 8-versnellingsnaaf.

Natuurlijk hangt het kiezen van het aantal versnellingen af van de afstanden die je met de fiets wilt gaan afleggen. De meest gangbare transportfiets voor in de stad of korte afstanden heeft geen of 3 versnellingen. Wil je langere afstanden afleggen dan wordt een transport met versnellingen geadviseerd. Uiteraard verschilt de prijs bij de keuze voor het aantal versnellingen. Voordat je tot de aankoop over gaat is het belangrijk om goed te vergelijken.

Remmen

Een transportfiets kan geleverd worden met verschillende soorten remmen. De keuze is een transportfiets met handremmen  of een terugtraprem. Maar ook een combinatie van beide is mogelijk. Een voordeel van de terugtraprem is dat deze goedkoop is en weinig onderhoud nodig heeft. Wil je echt gaan voor kwaliteit en comfort dan worden rollerbrakes handremmen of V-brakes handremmen aangeraden.

Framemaat

Transportfietsen zijn er in verschillende soorten maten. Volwassenen kiezen altijd voor een 28 inch transportfiets. Ook heb je nog de varianten 24 inch (8-12 jaar) en 26 inch (10-14 jaar). Wil je alle framematen bekijken? Deze vind je bovenaan in het menu.