Trekking fietsen

Perfect voor iedere fietsvakantie

Koga trekking fiets

Geen fietsen gevonden!

> Bekijk alle Koga trekking fietsen

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een trekking fiets?

Zoek je een trekking fiets voor op vakantie? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle nodige informatie omtrent de trekking fiets. In deze video vind je alle informatie over waar je op moet letten als je een trekking fiets wilt gaan aanschaffen.

Koga WorldTraveller

De Koga WorldTraveller is voorbereid op jouw reisplannen

De Koga WorldTraveller beschikt over een robuust en licht smooth-welded aluminium frame. Pluspunten van deze fiets zijn: integreerde kabels, strak uiterlijk, veel ruimte voor bagage en een geïntegreerde stuuruitslagbegrenzer. Hierdoor voorkom je dat je fiets omvalt tijdens het parkeren met volle bepakking.

Trekking fiets kopen

Korte fietstochten maken kan op praktisch iedere fiets. Bij langere afstanden worden er meer eisen gesteld aan het vervoermiddel. Houd je van lange fietstochten en fietsvakanties? Dan is een trekking fiets de meest comfortabele en handige optie.

Kenmerken trekking fiets

Wanneer je lange afstanden fietst, neem je al gauw ook meer bagage mee voor onderweg. In het verleden werden racefietsen daarom opgetuigd met extra rekjes, zodat al die bagage toch een plekje kreeg. Dit leverde alleen een belangrijk nadeel op: het frame van de racefiets was niet gebouwd op zoveel gewicht. Een volgeladen fiets ging hierdoor zwabberen. Daarom werd besloten om frame en wielen steviger te maken: de trekking fiets was geboren!

De beste trekking fiets heeft een stevig maar niet te zwaar frame, waar op verschillende plekken bevestigingspunten aan vastzitten. Aan deze punten kan al die extra bagage gehangen worden. Een extra stevige bagagedrager, een extra spatbord bij regenachtig weer, maar ook extra bidons en een fietspomp kun je hierdoor makkelijk kwijt. De wielen worden soms verstevigd met extra spaken, waardoor ze meer gewicht kunnen dragen. Spullen voor een kampeervakantie kun je hierdoor toch kwijt achterop de bagagedrager. Er zijn daarnaast speciale fietstassen te koop voor trekking fietsen, die net wat extra ruimte en stevigheid bieden.

De ideale trekking fiets

Belangrijk bij een fiets waarop je zoveel tijd doorbrengt, is natuurlijk het comfort. Om die reden zijn de meeste trekking fietsen van de hybride soort. Dat wil zeggen dat je op de fiets een sportieve houding hebt, waardoor je zonder problemen veel kilometers kan maken. Daarnaast heeft zowel de trekking fiets dames als de trekking fiets heren meestal een flink aantal versnellingen. Zo kun je, ondanks al die bagage, toch relaxt doortrappen. De meeste trekking fietsen (overigens ook wel toerfietsen genoemd) zijn daarnaast voorzien van een vrij smal en stevig zadel. Een zacht zadel is voor korte ritjes namelijk ideaal, maar een harder en smaller zadel vermindert tijdens langere ritten de kans op zadelpijn.

Misschien ben je bang dat een trekking fiets door al die extra’s zwaar is en lastig te hanteren. In het gewicht van dergelijke fietsen zit echter heel veel variatie. Sommige trekking fietsen zijn juist heel licht in gewicht (net zo zwaar als een racefiets). Andere fietsen zijn in gewicht vergelijkbaar met een mountainbike. Met de wat zwaardere fietsen kun je het meest ruige terrein bedwingen, zelfs wanneer de fiets helemaal volgeladen is. En heb je tijdens die lange fietstochten toch graag wat extra ondersteuning? Dan kan de variant elektrische trekkingfiets ook een mooie optie zijn!