Vouwfiets test

Vouwfietsen zijn er in ontelbaar verschillende uitvoeringen. Welke is nou geschikt voor jou? De mannen van Testhut hebben een Brompton en FSIR vouwfiets getest. Bekijk hier hun oordeel.

Dahon SUV D6 Vouwfiets

Combinatie van comfort en gemak

De vouwfiets is in een paar seconden gemakkelijk in te klappen, is geschikt voor zowel lange als korte ritten en is zeer stabiel. Dit maakt de fiets niet alleen uitermate geschikt voor woon-werkverkeer maar ook voor recreatief gebruik.

Vouwfiets kopen

Vouwfietsen: handig voor op reis, maar welke past bij jou? De vouwfiets is misschien wel één van de handigste vervoermiddelen om je te verplaatsen. Het is dus goed te begrijpen dat je een vouwfiets wil kopen. Alleen kan het dan wel lastig zijn om een keuze te maken. Hoe je dat aanpakt, kan je leren aan de hand van de informatie die je hier vindt. Je wil natuurlijk wel de beste vouwfiets voor al je wensen.

Verschillende soorten vouwfietsen

Vouwfietsen lijken misschien op het eerste oog allemaal op elkaar, maar niets is minder waar. Zo is er bijvoorbeeld de compacte vouwfiets. Deze fiets is in alle opzichten klein, denk bijvoorbeeld aan de kleine wielen (16 inch). Daarnaast is er de opvouwbare stadsfiets. Dan zijn er ook nog speciale variaties zoals een lichtgewicht vouwfiets of een elektrische vouwfiets. Deze worden slechts door een aantal merken aangeboden, zoals door Dahon vouwfiets. Andere bekende merken van vouwfietsen zijn: Popal, Batavus, Strida en Brompton. En tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een Hema vouwfiets en Buzbike vouwfiets te kopen.

Welke vouwfiets kies je?

Vouwfietsen kiezen doe je aan de hand van een vergelijking. Begin die vergelijking met het bepalen van je wensen. Wil je je snel kunnen verplaatsen door drukke steden? Of wil je gewoon een kleine vouwfiets die weinig ruimte in beslag neemt? Denk daarnaast na over wat het mag kosten. Wil je echt een goedkope vouwfiets, dan is een tweedehands vouwfiets via Marktplaats wel iets voor jou. Leg je wensen neer en kijk welke fiets hierbij past door een vergelijking te maken. Als laatste een tip: bekijk een vouwfiets test zodat je de juiste keuze maakt.

Maat vouwfiets: welke is geschikt voor jouw lengte?

Een vouwfiets kun je gemakkelijk ergens mee naar toenemen. Ga je een hele dag op pad of ga je een deel van je tocht met de bus, trein of  auto? Een vouwfiets gaat waar jij gaat. Maar natuurlijk is de maat van de vouwfiets belangrijk en verschilt dit per persoon. Vouwfietsen met een wielmaat van 16 inch zijn geschikt voor volwassenen met een lichaamslengte tot 1,70 m. Volwassenen die groter zijn kiezen voor een wielmaat van 20 inch, 24 inch of 26 inch vouwfiets.